lasagne met asperges en pangasius

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. 40 MIN+30 MIN in de oven
  2. Leg de vis in een ovenschotel (ongeveer 25 bij 40CM) en zet 20 min. in een op 100°C voorverwarmde oven (de vis is dan half gegaard). Haal de vis uit de ovenschaal.
  3. Stoom of kook de diepgevroren asperges 10 à 15 min. Laat de asperges uitlekken en snij in hapklare stukken
  4. Doe de diepgevroren spinazie in een kookpot en warm op zacht vuur op. Roer regelmatig en voeg als de spinazie warm is de ricotta, peper, zout en nootmuskaat toe.
  5. Doe de melk, de alcohol en 1 DL water in een kookpot en breng aan de kook. Verkruimel er de blokjes visbouillon is en kruid met peper en zout. Voeg ook de room toe en laat ongeveer 3 MIN. goed doorkoken.
  6. Doe er de kruidenkaas bij, roer goed en laat nog heel even koken. Bind indien nodig met instantsausbinder.
  7. Beboter de ovenschaal en verdeel de spinazie over de bodem. Bedek met 6 lasagnebladen. Verdeel er de pangasius over en giet er 2/3 de van de saus over.
  8. Bedek met 6 lasagnebladen en leg er de aspergestukjes op. Dek af met 6 lasagnebladen en de rest van de saus. Strooi de gemalen mozzarella erover. Zet de ovenschotel 30 MIN. in een op 200°C voorverwarmde oven.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Iquest op 13 juli 2014 om 02u31

door gebrek aan Asperges Ringis in Colruyt maar enkel met 1 kg spinazie gemaakt en wel dubbel portie ricotta dan bij spinazie toegevoegd. Ook mozzarella 500 gram gedaan daar anders maar sober kortje ging worden. Maar was superlekker op deze manier.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?