Ingrediënten voor 4 personen
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 6 rijpe vleestomaten
- Parmezaan of grana padano
- olijfolie
- bloem
- panko of vers paneermeel van broodkruim
- 1 teentje knoflook
- bosje peterselie (gehakt)
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Maak de courgette en aubergine schoon en snij ze in de lengte in plakjes van 0,5 cm dik.
- Wentel de plakjes aubergine in bloem, klop de overtollige bloem eraf.
- Paneer de plakjes courgette met panko of vers broodkruim.
- Bak de aubergine en courgette apart aan beide kanten in olijfolie.
- Haal uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
- Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water, leg ze daarna in ijswater.
- Pel de tomaten, snij in vieren en verwijder de zaadjes.
- Snij het vruchtvlees van 2 tomaten in blokjes en hou apart.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie en maak laagjes van aubergine, courgette en tomaat met daartussen telkens grofgeraspte kaas.
- Zet de schaal in een op 225° voorverwarmde oven en laat 10 minuten bakken.
- Hak intussen de knoflook fijn en laat die op een matig vuur even zweten in olijfolie.
- Voeg de blokjes tomaat toe en de gehakte peterselie, kruid af met pezo.
- Verdeel de lasagna in vier en leg deze op 4 warme borden, schep de saus errond en dien op met vers stokbrood.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?