Lasagna van aubergine, courgette en tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de courgette en aubergine schoon en snij ze in de lengte in plakjes van 0,5 cm dik.
  2. Wentel de plakjes aubergine in bloem, klop de overtollige bloem eraf.
  3. Paneer de plakjes courgette met panko of vers broodkruim.
  4. Bak de aubergine en courgette apart aan beide kanten in olijfolie.
  5. Haal uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
  6. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water, leg ze daarna in ijswater.
  7. Pel de tomaten, snij in vieren en verwijder de zaadjes.
  8. Snij het vruchtvlees van 2 tomaten in blokjes en hou apart.
  9. Vet een ovenschaal in met olijfolie en maak laagjes van aubergine, courgette en tomaat met daartussen telkens grofgeraspte kaas.
  10. Zet de schaal in een op 225┬░ voorverwarmde oven en laat 10 minuten bakken.
  11. Hak intussen de knoflook fijn en laat die op een matig vuur even zweten in olijfolie.
  12. Voeg de blokjes tomaat toe en de gehakte peterselie, kruid af met pezo.
  13. Verdeel de lasagna in vier en leg deze op 4 warme borden, schep de saus errond en dien op met vers stokbrood.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?