Langzaam gegaarde eendenbout met geroosterde groenten en ovenaardappeltjes

Langzaam gegaarde eendenbout maak je eenvoudig zelf met dit eendenbout recept. Door de eendenbout in de oven op lage temperatuur te garen blijft de eend mooi mals en sappig. Met een geroosterde groenten recept en dit krieltjes recept maak je het diner compleet.

4 (4)
15 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Wrijf de eendenbouten in met peper, zeezout en de tijm. Leg ze in een ovenschaal met enkele klontjes Solo Bakken & Braden. Laat ze traag garen in de oven gedurende zo’n 2,5 uur, bedruip ze regelmatig met het vet dat vrijkomt. Dit kan je makkelijk een dag van te voren doen. Warm de eend de dag van het feest even op in de oven of bak ze aan in de pan.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maak intussen de krieltjes schoon. Leg ze op een ovenschaal met de 2 el Solo Bakken & Braden en kruid met peper en zout, schik er de takjes rozemarijn bij. Zet de aardappelen zo’n 40 minuten in de oven.
  3. Was de oerwortelen en de appels, snijd de wortelen in schuine reepjes en de appels in partjes. Leg ze in een ovenschaal. Leg er wat klontjes Solo Bakken & Braden op, bestrooi ze met peper en zout en druppel er wat honing over, meng alles goed door. Zet ze samen de krieltjes in de oven voor zo’n 40 minuten.
  4. Doe de fond in een sauspan, voeg de veenbessenconfituur en de rode wijn toe. Laat de saus zo’n 2/3de inkoken tot ze mooi gebonden is. Serveer de eendenbouten met de geroosterde groenten, de aardappeltjes en de saus.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?