Langoustines met broccoli en koriander

Origineel als hapje of voorgerecht, deze langoustines met broccoli. Supermakkelijk om te maken en toch sjiek om te serveren. Met een paar ingrediënten heb je dit zó gefikst.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de steel van de broccoli en schil de steel met een dunschiller. Snijd de steel in heel fijne plakjes met een vlijmscherp mes of een groenteschaaf. Blancheer de broccolischijfjes in kokend gezouten water in 2 à 3 minuten, verfris ze in ijskoud water en laat ze uitlekken. Snipper de koriander fijn en meng met de broccolischijfjes, een eetlepel olijfolie, peper en zout. Zet dit in de koelkast.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en spoel ze even onder koud stromend water. Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer hierin de broccoliroosjes in ongeveer 5 à 6 minuten. Verfris de broccoli onmiddellijk in ijskoud water. Pureer de broccoliroosjes en breng op smaak met peper en zout en een scheutje olijfolie.
  3. Ontdoe de langoustines voorzichtig van de schaal en verwijder de darmkanaaltjes door een kleine inkeping te maken ter hoogte van de staart en zo het darmkanaaltje eruit te trekken. Zet ze onmiddellijk terug in de koelkast.
  4. Plooi het vel brikdeeg 4 maal dubbel en snijd het vel in fijne reepjes. Verhit wat olie in een pan en kleur de briksliertjes goudbruin. Let op, naarmate de olie heter wordt, gaat dit zeer snel ! Leg de sliertjes brik vervolgens op keukenpapier.
  5. Verwarm de broccolipuree op een zacht vuurtje.
  6. Verhit een beetje Solo in een pan en bak de langoustines zeer kort aan op een hevig vuur. Kruid met peper en zeezout.
  7. Verdeel de broccolipuree over de borden en schik er de langoustines op. Plaats de gemarineerde broccolischijfjes tussen de langoustines en werk af met de krokante briksliertjes.

Tip

Voor frisgroene broccolipuree laat je de broccoli meteen na het koken even schrikken onder koud water.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?