Recept 05 (0 stemmen)

langoustine

Dit is een recept van

tijd
100 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Langoustine, venkel en curry
  2. Ingrediënten
  3. Langoustines, kreeft of gamba
  4. • 8 Langoustines
  5. • Olie
  6. • Pezo
  7. • Tandenstoker
  8. • Bieslook
  9. • Zeste van limoen
  10. Langoustinesaus
  11. • 100glangoustine karkassen
  12. • ½ ui fijn gesneden
  13. • ¼ tak selder fijn gesneden
  14. • Limoenblad 1
  15. • 150g groentenbouillon
  16. • 5g tomatenpuree
  17. • Pezo
  18. • Cayennepeper
  19. Venkelcréme
  20. • +/- ½ venkel fijngesneden
  21. • Pezo
  22. • Klontje boter.
  23. Venkel salade
  24. • +/- ½ venkel
  25. • 4el olie
  26. • 2 el sushi azijn
  27. • 1mespunt suiker
  28. • Pezo
  29. • Klein mespuntje curry.
  30. Currynaise
  31. • 1dl olie
  32. • 30g eiwit
  33. • 20g sushiazijn
  34. • 10g appelsap
  35. • 1el currypoeder
  36. • Pezo
  37. Afwerking
  38. • Krokantje van brood en cresjes
  39. Bereiding
  40. Langoustine
  41. • Verwijder het panser en darmkanaal. Steek in 4 langoustines een tandenstoker. (zodat ze niet krullen tijdens het bakken. We bakken de langostines ALM.
  42. • Snijd de andere 4 langoustinesstaarten in een mooie brunoise, smaak af met pepzo olie, bieslook en zeste van limoen.
  43. Langoustinesaus
  44. • Stoof de karkassen aan in olie, deze mogen echt even gebakken hebben.
  45. • Flambeer met cognac om te pan te blussen en voeg direct de ui, selder, limoenblad toe en verlaag de temperatuur van vuur.
  46. • Voeg tomaten puree toe en laat kort meestoven (verdwijnt het zure van de tomaat).
  47. • Zet onder met groenten bouillon. (juist onder zetten is meer dan genoeg.) en laat ½ inkoken.
  48. • Voeg een scheut room toe en laat nog kort opkoken. Hierna zeef je de massa en je laat de gezeefde massa weer ½ inkoken. Smak af pezo en eventueel wat cayenneper.
  49. Venkel creme
  50. • Snij de venkel fijn, stoof gaar in wat olie. Mix wanneer de venkel gaar is de massa glad.
  51. • Voeg een klontje boter toe en mix tot een homogene massa.
  52. • Kruid lichtjes bij met pezono
  53. Venkelsalade
  54. • Maak profiel gezien 3 inkepingen in de venkel (zo bekom je dunne slierten venkel tijdens het raspen op de mandoline).
  55. • Neem een mandoline en rasp de venkel zeer dun tot een fijne slierten salade..
  56. • Maak de salade aan met een gemixte vinaigrette van olie, sushi azijn, suiker en peper en zout en lichte toets van curry poeder. Laat min. 10 marineren.
  57. Currynaise.
  58. • Neem een smalle maatbeker met een goede staafmixer.
  59. • Weeg de ingredienten correct af en mix van bodem af naar boven tot een mayonaise.
  60. • Controleer binding door de massa aan te maken met een 1tl water (indien te stijf of bind de massa bij met wat olie. (indien te slap)
  61. • Smaak af met wat zout en eventueel wat curry.
  62. Afwerking
  63. • Dresseer de gebakken staarten, brunoise van langoustine, venkelpuree en venjeksalade, currymaise en een paar krokante toastjes met hier en daar een cresje.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie