Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr spek
- 2 grote uien
- 2 st wortelen
- 1 st preistengel
- 1 kleine witte selder
- 200 gr fijne erwtjes
- 200 gr fijne boontjes
- 1/4 st bloemkool
- 2.5 l kippenbouillon
- 4 st kleine tomaten(of 2 grote)
- 1 beetje kervel en peterselie
Bereidingswijze
- Versnipper de ui en snijd het spek in dobbelsteentjes.
- Maak driehoekjes van de wortelen, de prei en de selder.
- De boontjes mogen in kleine gelijke stukken.
- Houd van de bloemkool alleen de bloempjes.
- Zet een pot op het vuur en ga als volgt te werk.
- Laat eerst het spek uitbakken.
- Voeg er dan de ui aan toe en laat die even sudderen in het spekvet.
- Voeg er de prei, selder en wortelen aan toe en laat eventjes
- uitzweten.
- Giet er de ontvette bouillon over en breng aan de kook.
- Doe er een kruidentuiltje bij en laat zachtjes gaar worden.
- Voeg er, als de groenten voor 3/4 gaar zijn, de erwtjes, versneden
- prinsessenboontjes en bloemkoolbloempjes aan toe en laat verder gaar
- koken.
- Kruid met peper en zout.
- werk af met stukjes tomaat, gehakte
- peterselie en kervel.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?