Recept 45**** (4 stemmen)

Lamsvlees 'Molisana'

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
195 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ris de rozemarijn en de salieblaadjes van de takjes en hak ze een beetje klein. Snijd het vlees in vrij grote stukken. Meng deze in een schaal met de wijn, de olie, rozemarijn, salie en laurier en marineer een paar uur (in de koelkast).
  2. Pel en snijd de ui fijn en snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de ui zachtjes bruin. Laat de stukken vlees uitlekken, dep ze droog en leg ze in de pan.
  3. Bestrooi met peper en zout. Voeg de tomaat en 50 ml warm water toe. Stoof het vlees met een deksel op de pan zachtjes gaar, ca. 1 uur. Als de saus iets te dik is, wat water toevoegen en als het erg vochtig is nog even koken zonder deksel.
Tip

Geef er voor een complete maaltijd spaghetti en courgette bij. Gebruik Bertolli Pastasaus met Room in plaats van verse tomaten.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door jofri op 18 september 2018 om 12u10

Ik heb nog enkele lamsribben in diepvriezer;na marineren en aankleuren ga ik ze garen in restant van saus op basis van kalfsfond waarin ik een rosbief had bereid;wat gebakken champignons en haricots verts erbij en spaghetti.

Gepost door Solo op 08 oktober 2018 om 16u25

Mmm, klinkt heerlijk Jofri!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie