Recept 45**** (12 stemmen)

Lamsvlees met asperges

Dit is een recept van

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Artisjoktapenade:
  2. Mix de artisjokharten met knoflook, olijfolie en basilicum in de blender tot een zalvende pasta en kruid af.
  3. Heldergroene pesto:
  4. Mix voor de heldergroene pesto wat bieslook met olijfolie zeer fijn en zeef.
  5. Groenten:
  6. Dop de verse erwtjes en kook ze gaar in de kippenbouillon.
  7. Schil de asperges, snij ze in schuine stukjes .
  8. Snij de peultjes in schuine stukjes.
  9. Snijd de rode ui heel fijn en stoof in wat Solo. Voeg de asperges en de peultjes toe en wok kort en hevig. Hou warm.
  10. Puree:
  11. Kook de geschilde aardappelen in 1/2 l melk en wat water gaar. Voeg aan het kookvocht 1 teentje knoflook en een laurierblaadje toe. Giet de aardappelen af en laat ze nog even drogen op het vuur. Pureer de aardappelen en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een klontje Solo toe. Meng daarna voorzichtig de erwtjes onder de puree. Hou warm.
  12. Lamskroontjes:
  13. Kruid de lamskroontjes met peper en zout en schroei het vlees dicht aan beide zijden, met de wortel, selder, en sjalot. Zet in een oven van 180°c gedurende een 8 tal min en houd het vlees daarna warm onder aluminiumfolie. Snij de lamskroontjes net voor het opdienen in partjes.
  14. Roer de bakresten uit de bakpan los. Voeg wat lamsbouillon toe. Doe de geraspte gember, het citroengras en tijm erbij en laat tot een vijfde inkoken. Zeef de saus. Roer er tenslotte enkele koude vlokjes solo toe zodat je een gebonden saus krijgt. Proef en voeg eventueel zout en peper toe. Hou warm.
  15. Presentatie:
  16. Schik de groentjes op het bord. Lepel er wat van de bieslookolie rond. Leg er een lepeltje artisjoktapenade naast. Maak een torentje van puree, leg er 2 partjes lamskroon op en giet de saus rond het torentje. Versier met rozemarijn.
Tip

Ingrediëntenvoor 4 personen

Lamskroontjes

Groenten

Puree

Heldergroene pesto

Artisjoktapenade

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Lekker*bekje op 28 november 2010 om 12u33

Dit is echt heel lekker mijn gezin er is gek op heb het al drie maal klaar gemaakt en elke keer met de vraag wanneer maak je het opnieuw .

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie