Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. DAG VAN TEVOREN BEGINNEN!!!
  2. - maak het vlees een dag van tevoren schoon, dep het droog en verwijder evt het vet
  3. - snijd het vlees in 4 stukken
  4. - pel de ui en snijd hem in fijne ringen
  5. - was de peterselie en snijd hem in grove stukken
  6. - verkruimel het laurierblad
  7. - wrijf het vlees in met de tijm en de stukjes laurierblad
  8. - doe het vlees samen met de ui, de peterselie,de peperkorrels en de wijn in de diepvrieszak
  9. - sluit deze goed af en bewaar minstens 8 uur in de koelkast, draai evt een keer om
  10. - haal het vlees uit de zak en dep droog, zeef de overgebleven marinade en laat deze vervolgens even staan
  11. - laat de uien goed uitdruppelen
  12. - schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne schijfjes
  13. - bestrooi het vlees met peper en zout, braad het vlees rondom aan in de braadpan en haal het er vervolgens uit
  14. - fruit de ui ca 10 min in het hete braadvet en haal ongeveer de helft van de uien uit de pan
  15. - leg de stukken vlees naast elkaar in de braadpan
  16. - verdeel de aardappels eroverheen als dakpannen en breng op smaak met peper en zout
  17. - verdeel de rest van de uien hierover en giet daar vervolgens de marinade overheen
  18. - laat de schotel afgedekt ca 1u30 min smoren in een voorverwarmde oven van 200°C
  19. - haal het deksel eraf en laat nog ca 30 min verder smoren

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?