Recept 05 (0 stemmen)

Lamsvlees met aardappels

Dit is een recept van

tijd
165 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. DAG VAN TEVOREN BEGINNEN!!!
  2. - maak het vlees een dag van tevoren schoon, dep het droog en verwijder evt het vet
  3. - snijd het vlees in 4 stukken
  4. - pel de ui en snijd hem in fijne ringen
  5. - was de peterselie en snijd hem in grove stukken
  6. - verkruimel het laurierblad
  7. - wrijf het vlees in met de tijm en de stukjes laurierblad
  8. - doe het vlees samen met de ui, de peterselie,de peperkorrels en de wijn in de diepvrieszak
  9. - sluit deze goed af en bewaar minstens 8 uur in de koelkast, draai evt een keer om
  10. - haal het vlees uit de zak en dep droog, zeef de overgebleven marinade en laat deze vervolgens even staan
  11. - laat de uien goed uitdruppelen
  12. - schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne schijfjes
  13. - bestrooi het vlees met peper en zout, braad het vlees rondom aan in de braadpan en haal het er vervolgens uit
  14. - fruit de ui ca 10 min in het hete braadvet en haal ongeveer de helft van de uien uit de pan
  15. - leg de stukken vlees naast elkaar in de braadpan
  16. - verdeel de aardappels eroverheen als dakpannen en breng op smaak met peper en zout
  17. - verdeel de rest van de uien hierover en giet daar vervolgens de marinade overheen
  18. - laat de schotel afgedekt ca 1u30 min smoren in een voorverwarmde oven van 200°C
  19. - haal het deksel eraf en laat nog ca 30 min verder smoren

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie