Altijd weten wat je gaat eten?
Lamsvlees met aardappels
Bereidingswijze
- DAG VAN TEVOREN BEGINNEN!!!
- - maak het vlees een dag van tevoren schoon, dep het droog en verwijder evt het vet
- - snijd het vlees in 4 stukken
- - pel de ui en snijd hem in fijne ringen
- - was de peterselie en snijd hem in grove stukken
- - verkruimel het laurierblad
- - wrijf het vlees in met de tijm en de stukjes laurierblad
- - doe het vlees samen met de ui, de peterselie,de peperkorrels en de wijn in de diepvrieszak
- - sluit deze goed af en bewaar minstens 8 uur in de koelkast, draai evt een keer om
- - haal het vlees uit de zak en dep droog, zeef de overgebleven marinade en laat deze vervolgens even staan
- - laat de uien goed uitdruppelen
- - schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne schijfjes
- - bestrooi het vlees met peper en zout, braad het vlees rondom aan in de braadpan en haal het er vervolgens uit
- - fruit de ui ca 10 min in het hete braadvet en haal ongeveer de helft van de uien uit de pan
- - leg de stukken vlees naast elkaar in de braadpan
- - verdeel de aardappels eroverheen als dakpannen en breng op smaak met peper en zout
- - verdeel de rest van de uien hierover en giet daar vervolgens de marinade overheen
- - laat de schotel afgedekt ca 1u30 min smoren in een voorverwarmde oven van 200°C
- - haal het deksel eraf en laat nog ca 30 min verder smoren
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?