Lamsstoofpotje

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zet een grote stoofpot op een matig vuur en smelt er een klontje boter in. Kruid intussen het vlees met peper van de molen en wat zout.
  2. Kleur de stukken vlees goudbruin in de hete boter. Het vlees hoeft niet gaar te zijn; op dit moment volstaat een goudbruin korstje.
  3. Schep het vlees uit de pot en zet het opzij. Hou de pot met de braadresten bij.
  4. Pel de uien en snij ze in redelijk grove stukjes. Pel de look en plet hem tot pulp. Schil de wortelen en snij ze in schijfjes, schil de rapen en snij ze in blokjes.
  5. Stoof de uien en de lookpulp in de stoofpot waarin je het vlees hebt gekleurd. Laat de uien lichtjes bruinen op een matig vuur. (Voeg indien nodig een extra klontje boter toe.)
  6. Voeg de wortelen en de rapen toe en laat even aanstoven.
  7. Doe het vlees er opnieuw bij, overgiet met de rode wijn en de lamsfond. Voeg water toe tot het geheel volledig onderstaat. Strooi er het kalfsfonpoeder bij.
  8. Laat gedurende een uurtje zachtjes sudderen.
  9. Doe er na een half uurtje het bouquet garni van tijm en laurier in samen met de erwtjes.
  10. Laat nog een half uurtje verder garen.
  11. Proef of het vlees gaar is, voeg indien nodig nog peper en zout toe en serveer met kroketjes of frietjes

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?