Ingrediënten voor 6 personen
- 1.2 kg lamsschouder
- 1 bussel raapjes
- 8 aardperen
- 4 pastinaken
- 4 wortelen
- 2 takjes verse tijm
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel boter
- 18 gedroogde abrikozen
- 70 gram tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- 2.5 dl zoete wijn (vb monbazillac)
- 5 dl kippenbouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 capsule saffraanpoeder
- 1/3e koffielepel komijnzaadjes
- peper
- zout
Bereidingswijze
- Snij de lamsschouder in gelijke stukken van 3 cm.
- Schil de raapjes, de wortelen, de aardperen en de pastinaken. Snij de raapjes in 6 partjes, de wortelen in schijfjes van 1 cm dik en de aardperen in Snij de pastinaken eerst in de lengte in 3 en daarna in blokjes van 2 cm.
- Snipper de rode uien fijn en plet de knoflook met de platte kant van een mes.
- Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en meng er de olijfolie onder. Bak de stukken vlees aan alle kanten goudbruin, samen met de fijngesnipperde uien.
- Kruid met het saffraanpoeder, de komijnzaadjes, de takjes van de verse tijm, het geplette knoflook, peper en zout. Roer er de bloem goed onder en laat 1 minuut bakken.
- Giet er voorzichtig en langs de rand van de kookpot de witte wijn en de kippenbouillon bij. Roer er de tomatenpuree onder. Schraap de braadresten los met een houten lepel.
- Laat 45 minuten afgedekt sudderen op een zacht vuurtje.
- Voeg de groenten en de gedroogde abrikozen toe en laat nog 40 minuten verder garen. Kruid eventueel met peper en zout.
Tip
PP: 688 kcal Château Saint-Corbain A.O.P. Saint-Estéphe Château Haut Gay A.O.P. Bordeaux Supérieur
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?