Lamsspiesjes
In traditionele recepten voor deze ‘arrosticino’ wordt het vlees gemarineerd in olijfolie met wat rozemarijn, peper en zout en boven een niet te hoog vuurtje geroosterd. De kleine stukjes lamsvlees in dit gerecht zijn lekker snel klaar. Als de stukken groter zijn moeten ze wat langer worden geroosterd. Houten spiesjes kunnen eerst in water geweekt worden, zodat ze tijdens het roosteren niet verbranden.
180 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g lamsvlees
- 50 ml extra vergine olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 1 citroen, het sap
- 150 g rucola
- 8 lange spiezen
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in vrij kleine stukjes. Rijg het vlees aan spiesjes. Leg de spiesjes met wat tussenruimte op een bord. Giet er de olijfolie over, bestrooi aan beide kanten met wat zout en peper en leg de rozemarijn ertussen. Besprenkel eventueel met wat citroensap. Marineer een paar uur (in de koelkast).
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand of steek de barbecue aan. Rooster de spiesjes 4 minuten rondom bruin en bestrijk ze tussentijds met een beetje van de marinade. Verdeel de rucola over 4 borden, bedruppel met een beetje olijfolie en citroensap en leg de spiesjes erop.
Tip
Geef er voor een complete maaltijd ook brood en een tomatensalade met knoflook en Balsamicodressing bij.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?