Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr lamsvlees, best van de bout
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rood chilipepertje of vlokken
- 3 el olie
- 1 liter groentebouillon (blokje)
- 400 gr prinsessenboontjes
- 250 gr witte bonen uit blik
- 1 bio-citroen
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Pel uien en knoflook, snij de uien in ringen en de look in plakjes.
- Spoel het chilipepertje, haal er de zaadjes uit en snij in ringen, of gebruik vlokken uit de molen.
- Verwijder eventuele vette stukjes van het lamsvlees en snij het vlees in blokjes.
- Braad het vlees in verschillende porties aan alle kanten goudbruin in hete olie.
- Doe daarna al het vlees in de pan en kruid met pezo.
- Voeg er de ui, knoflook en de chili aan toe en laat even meefruiten.
- Leng aan met de bouillon en laat ongeveer 35 minuten op een zacht vuur gaar worden.
- Spoel de boontjes, haal er de puntjes af en snij doormidden, doe ze na 20 minuten bij het vlees, moeten in 15 minuten gaar worden.
- Laat de witte bonen uitlekken, doe ze ook bij het vlees en laat goed doorwarmen.
- Controleer de kruiding.
- Spoel de citroen en schil 'm heel dun.
- Snij de schil in heel fijne reepjes en bestrooi de lamsragout vlak voor het serveren met de schilletjes.
- Dien op met gebakken aardappeltjes.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?