Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr lamsvlees
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 3 el olijfolie
- 250 ml hete vleesbouillon
- 2 groene paprika's
- 2 tomaten
- zout, peper, nootmuskaat
- 250 gr rijst
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in grote blokjes.
- Pel de ui en de knoflook en had ze fijn.
- Verhit in een grote pan de olie en braad het vlees hierin rondom goed aan.
- Doe er de ui en de knoflook bij, fruit ze goudgeel en blus met de hete bouillon.
- Laat alles afgedekt een uur zacht koken.
- Was de paprika's, maak ze schoon en snijd in fijne reepjes.
- Giet kokend water over de tomaten, pel ze en snij ze klein.
- Breng ruim water met zout aan de kook, strooi de rijst erin en kook die 20 minuten op een laag vuur.
- Doe na 40 minuten de paprika's en tomaten bij het vlees.
- Giet de rijst af, spoel met heet water en laat uitlekken.
- Doe de rijst in de vleespan en roer die voorzichtig door.
- Voeg peper en nootmuskaat toe.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?