use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lamsnoot met olijftapenade in krokant broodjasje met gegrilde groenten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lamsnoot met olijftapenade in krokant broodjasje met gegrilde groenten

Lamsnoot met olijftapenade in krokant broodjasje met gegrilde groenten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 lamsnootjes van +/- 150 g.
  • 1 potje zwarte-olijftapenade
  • 4 fijne sneetjes lichtbruin brood
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 el Solo vloeibaar
  • 2 el olijfolie
  • enkele takjes verse rozemarijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Snijd de courgette en de aubergine in dunne plakken en haal ze door de olijfolie.
  3. Doe twee eetlepels Solo vloeibaar in een braadpan en verhit. Kruid de lamsnootjes met peper en zout en schroei ze aan alle kanten snel dicht in de hete Solo. Haal ze uit de pan als het vlees mooi gekorst is.
  4. Bestrijk daarna de lamsnootjes met een dun laagje olijftapenade. Wentel de fijne sneetjes brood door de olijfolie. Rol de lamsnootjse elk apart in een sneetje brood. Leg de lamsnootjes in een ovenschaal en gaar ze nog een 8-tal minuten verder in de oven.
  5. Kruid de courgette- en aubergineplakken met peper en zout en rooster ze kort in een grillpan.
  6. Haal de lamsnootjes uit de oven en laat ze nog een minuutje rusten. Snijd het vlees dan met een scherp mes in schijfjes. Dresseer het vlees op het bord en schik er enkele plakjes van de geroosterde groenten bij. Werk af met een streepje van de olie uit de ovenschaal en een takje rozemarijn.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.