Lamsnavarin uit de Maghreb met lentegroentjes

6 (6)
60 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, de raapjes, de wortels en de selderstengels. Snijd ze in blokjes. Pel de ui en snijd hem grof. Pel de knoflook en plet hem met een mes.
  2. Snijd het lamsvlees in grove stukken. Kruid met peper, zout, ras-el-hanout en komijn. Verhit een stoofpan en voeg twee eetlepels Solo vloeibaar toe. Bak de ui en de knoflook gedurende een minuut en voeg daarna de stukken lamsvlees toe. Bak ze gedurende vijf minuten mooi bruin. Overgiet met de kalfsfond en voeg de gepelde tomaten en het bouquet garni toe. Laat het vlees in drie kwartier gaarsudderen op een zacht vuur.
  3. Breng intussen 2 liter lichtgezouten water aan de kook en kook de groenten en aardappelen beetgaar (liefst afzonderlijk). Laat ze goed uitlekken.
  4. Verhit een antikleefpan, voeg er twee eetlepels Solo vloeibaar aan toe en stoof er alle groenteblokjes en aardappelen in. Kruid met peper en zout.
  5. Controleer of het lamsvlees gaar is en voeg dan de groenten en aardappelen aan de pan van het vlees toe. Laat alles nog 5 minuten samen doorwarmen.
  6. Dien de lamsnavarin op in een diep bord en serveer er eventueel gekookte couscous bij.

Tip

Hou je van pikant? Voeg dan een mespuntje harissa — een Marokkaanse pasta van rode pepers — toe aan de saus.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Shauni Vanderbeke op 18 april 2017 om 18u59

Super !

Gepost door Solo op 21 april 2017 om 13u44

Dag Shauni Vanderbeke, we zijn blij om te horen dat het gesmaakt heeft! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?