Recept 05 (0 stemmen)

lamsnavarin met bier

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten
  2. 1 kg lamsvlees uit de schouder
  3. 1 flesje donker abdijbier
  4. 2 sjalotten
  5. 1 teentje knoflook
  6. 2 wortelen
  7. 1 takje selder
  8. 2 tomaten
  9. 2 eetlepels bloem
  10. boter
  11. 1 pakje verse dragon
  12. enkele takjes verse tijm
  13. peper en zout
  14. Voor de groentegarnituur
  15. 1 rode ui
  16. 2 stronkjes witloof
  17. ½ venkel
  18. 4 wortelen
  19. boter
  20. peper en zout Bereiding
  21. Laat de boter kleuren in een hete pan. Snijd intussen het vlees in stukken en schroei het rondom dicht. Kruid met peper en zout en strooi er de bloem overheen. Bak nog even door en blus vervolgens met het bier. Breng aan de kook.
  22. Snijd intussen de sjalot, de look, de wortelen, de selder en de tomaten in grove stukken en doe ze in de pan. Doe er ook tijm bij en laat zo’n 45 minuten tot een uur rustig garen onder gesloten deksel.
  23. Snijd intussen de groenten voor de garnituur en stoof ze gaar in boter. Kruid met peper en zout.
  24. Vis het vlees uit de pan en zeef er de jus overheen. Doe er de gestoofde groentegarnituur bij en strooi er fllink wat gesneden dragon en een klein beetje tijm over. Serveer met brood of een aardappelgratin.
  25. Recept: Geert Van Der Bruggen

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?