Lamskroontje met aardappelgratin

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180┬░.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.
  3. Pel de knoflook en hak zeer fijn.
  4. Doe de aardappelplakjes in een kom met de gesnipperde look, kruid met pezo en nootmuskaat, meng alles goed door mekaar.
  5. Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs in een ovenschaal.
  6. Giet evenveel bouillon als room over de aardappelen, totdat ze net onderstaan.
  7. Zet de aardappelen ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  9. Dop de boontjes en blancheer ze in kokend gezouten water.
  10. Giet de boontjes af en laat schrikken onder koud stromend water.
  11. Kruid de boontjes met redelijk zwarte peper en de ras el hanout, meng er de mayonaise door.
  12. Halveer het lamskroontje in de lengte en steek met behulp van een vleesvork een takje rozemarijn in het vlees.
  13. Kruid het vlees met pezo en komijnpoeder.
  14. Verhit wat olifolie in een pan en bak het vlees mooi roze.
  15. Haal het vlees uit de pan en laat 10 minuten rusten op een warme schotel onder aluminiumfolie.
  16. Snij de aardappelgratin in 8 gelijke stukken, leg ze op een bakplaat en zet nog 5 minuten in de warme oven.
  17. Dresseer het lamskroontje, de gratin en de boontjes op warme borden en nappeer het vlees met het bakvocht.
  18. TIP: u kunt de aardappel eerst in hun geheel half gaar koken, dan in plakjes snijden, dan moeten ze niet zo lang in de oven staan.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 04 januari 2011 om 17u47

Ras el hanout is een typisch Marokaanse kruidenmengeling te koop in de kruidenafdeling van de supermarkt of bij Marokaanse kruideniers. Succes !

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?