Recept 55***** (1 stem)

lamskroon met venkelpuree

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. * spoel de venkel - bewaar het lof om te garneren - schil de knollen met een dunschiller - in kleine teerlingblokjes snijden
  2. * dompel de tomaten, kort in kokend water , in koud laten schrikken- pel de tomaten, snij ze in vier - verwijder de zaadjes - pers deze in een zeef, bewaar het vocht
  3. * tomaten in blokjes snijden, met 4 dl olijfolie in pan warmen - tomatenvocht toevoegen en laten sudderen tot compote
  4. * aardappelen schillen en gaarkoken - bak intussen de venkel goudbruin in de olijfolie - kruiden met peper en zout
  5. * aardappelen pureren en intussen venkel toevoegen (ook boter en melk)
  6. * lamkroontjes in de solo braden - daarna 8 minuten laten bakken in oven op 180°C - daarna 5 minuten laten rusten onder alufolie
  7. * gesmolten tomaten afwerken met peper en zout en scheutje xeresazijn
  8. * venkelpuree op borden, lamkroontje, druppels gesmolten tomaat errond - afwerken met plukje venkelloof !

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie