Lamskoteletjes met porto en puree van zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Groentjes heel even stomen en dan glaceren in wat solo met olijfolie, goed kruiden met peper en zout.
  2. De aardappels en zoete aardappels schillen en koken (20 min) pureren en opkloppen met het eigeel, de boter en de room tot een luchtige puree is bekomen, kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
  3. De lamskoteletjes kruiden en bakken in wat solo met olijfolie.
  4. Het vlees verwijderen uit de pan en even laten rusten, intussen de pan blussen met de port en de bouillon toevoegen, en een paar takjes rozemarijn. goed laten inkoken en kleine klontjes boter al roerend toevoegen om een glanzende saus te bekomen.
  5. Puree in een serveerring doen en de koteletjes ernaast leggen met de groentjes en versieren met een takje rozemarijn.
  6. Saus zeven en erbij serveren.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 17 oktober 2012 om 19u50

Dank je wel Miloeke! Inderdaad!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?