Lamsfilet in een korstje met stoemp van spruitjes

1 (1)
0 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Chutney:
  2. Schil de pompoen en snij hem in kleine dobbelsteentjes. Kook hem 20 minuten zachtjes met de azijn, de rozijnen en de suiker tot je een marmelade verkrijgt.
  3. Stoemp;
  4. Kook de aardappelen en de spruitjes 20 minuten in kokend gezouten water. Giet af, stamp de aardappelen en spruitjes fijn en roer alles om met 2 eetlepels Solo Vloeibaar. Kruid naar smaak.
  5. Bak de lamsfilet gedurende 5 minuten aan beide kanten in een goed verhitte pan. Snij de filet in 4 gelijke porties en leg elke portie op een velletje brickdeeg. Kruid af en smeer er de chutney lichtjes over. Rol het deeg dicht, smeer weerszijden in met Solo Vloeibaar en laat nog 1 minuut aan beide kanten bakken.

Tip

Serveer de lamsfilet lichtroze met een beetje stoemp.

Je kunt de lamsfilet ook vervangen door hindefilet, een seizoensproduct met een heerlijke smaak.

Brickdeeg is een soort krokant bladerdeeg. Je vindt het in de versafdeling van de supermarkt.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door MartheL op 04 maart 2015 om 14u26

Leuke variatie op de klassiekere lamsgerechten!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?