Lamscarré met rozenblaadjes

2 (2)
90 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Dompel de tomaten 1 min. onder in kokend water zodat je de schil makkelijk kan verwijderen. Snijd ze in 4 stukken en verwijder de pitjes. Versnijd ze verder tot een fijne brunoise. Doe er de rozenblaadjes, de suiker, het zout en de olijfolie bij, en laat 1 uur trekken.
  2. Kook de aardappelen met zout. Laat ze uitlekken zodra ze gaar zijn en meng alle ingrediënten van de velouté. Mix het geheel om te zorgen dat er geen stukjes meer achterblijven.
  3. Konfijt de look gedurende 15 minuten in olijfolie op een zacht vuurtje.
  4. Hak de broccoli met een peterseliemolen heel fijn zodat je een structuur krijgt zoals van couscouskorrels.
  5. Kleur de lamscarré even in een heel warme pan en laat hem vervolgens 20 minuten garen in een oven op 180 °C.
  6. Stoof de broccoli net voor het opdienen kort in wat Solo. Het gaat er gewoon om hem even op te warmen, want hij moet wel krokant blijven. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Warm de tomaten kort even op zonder ze te laten koken.
  8. Snijd de lamscarré voor het opdienen in 4 porties. Schep op elk bord wat aardappelvelouté, wat broccolicouscous en gekonfijte look, een stuk lamscarré en wat gemarineerde tomaat.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Valerie Canvas op 04 maart 2010 om 13u56

Lamscarré behoort ook tot het menu van Italiaans restaurant Il Fiore in Maasmechelen. Chef Dino Bagnato was afgelopen dinsdag te zien in 'In de keuken' op Canvas. In het programma toonde hij de kijker hoe hij zijn lamscarré met een korstje van gemengde kruiden klaarmaakt. Karel Degucht bewees dat je dat gerecht als amateurkok ook prima kan neerzetten. Het recept en de begeleidende fragmenten staan online op canvas.be/indekeuken. In de keuken zie je iedere dinsdag om 20.40u op Canvas.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?