Lamsbout voor Pasen met mosterd

4 (4)
200 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijdt over de hele lamsbout een kruisvorm met een diepte van ongeveer 3 mm.
  2. Voeg zout en peper toe en masseer het in het vlees.
  3. Meng de mosterd Amora, de honing, de yoghurt en het citroensap door mekaar.
  4. Marineer de lamsbout met dit mengsel, en laat 2 uur marineren op een koele plaats.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de schotel in met margarine en leg de lamsbout erin. Zet in de oven.
  6. Overgiet het vlees met zijn eigen jus tijdens het bakken.
  7. Bewaar na het bakken het vlees 15 minuten onder aluminiumfolie om het te laten rusten en de malsheid te verhogen.

Tip

Lekker met gebakken aardappeltjes en asperges.

Advertentie

Reacties (4)

Gepost door Solo op 03 april 2012 om 19u34

Dank je wel voor de vraag. Reken ongeveer 15 minuten per 250 g vlees. Succes!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?