Lamsbout met rozemarijn en knoflook

5 (5)
150 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 240 C.
  2. Snij de lamsbout op 12 plaatsen ondiep en steek daarin de plakjes knoflook en toefjes rozemarijn.
  3. Leg de lamsbout in de braadslede en bestrijk met Solo Vloeibaar.
  4. Zet de lamsbout in het midden van de oven en braad +- 10 min.
  5. Schakel de oven terug naar 200 C. Leg de sjalotjes rondom de lamsbout en braad de lamsbout nog +- 30 min.
  6. Bestrijk de lamsbout tussentijds regelmatig met Solo Vloeibaar. Verwarm de fond en giet in de braadslede. Braad de lamsbout nog +- 1 uur en bedruip regelmatig met braadvocht.
  7. Neem de lamsbout uit braadslede en laat +- 10 min in aluminiumfolie rusten.
  8. Schep de sjalotjes uit het braadvocht. Zeef het braadvocht en schep het vet eraf.
  9. Schep de Solo in klontjes door het braadvocht en breng de saus met zout en peper op smaak.
  10. Snij de lamsbout in plakken en serveer met saus, gebakken sjalotjes en geroosterde aardappelen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?