Lamsbout met knoflook en rozemarijn

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 1 lamsbout (± 750) gr, ontbeend en botten in stukken gehakt
  3. 3 teentjes knoflook
  4. 1 bosje rozemarijn
  5. zout
  6. peper
  7. 25 gr boter
  8. 1 ui, grof gehakt
  9. 1 stengel bleekselderij, in stukken
  10. 1/2 winterwortel, in stukjes
  11. 2 1/2 dl rode wijn
  12. 4 dl kalfsfond (pot)
  13. Bereiding:
  14. Knoflook in reepjes snijden. Takjes rozemarijn in kleine stukjes verdelen .Kleine sneetjes in lamsbout maken en knoflook en rozemarijn erin steken (uitstekende steeltjes beschermen met aluminiumfolie) .Vlees met zout en peper inwrijven . In braadslede boter laten smelten . Lamsbout met botten erin leggen, groenten erom scheppen .
  15. Oven voorverwarmen op 180 graden . Vlees in oven in ± 50 minuten ros braden, regelmatig bedruipen . Lamsbout uit oven ± 15 minuten laten rusten. Intussen bakvet uit braadslede scheppen . Aanbaksels met rode wijn losroeren. Boven sauspan zeven en tot helft laten inkoken . Kalfsfond toevoegen en tot sausdikte laten inkoken.
  16. Op smaak brengen met zout en peper

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?