1 lamsbout (± 750) gr, ontbeend en botten in stukken gehakt
3 teentjes knoflook
1 bosje rozemarijn
zout
peper
25 gr boter
1 ui, grof gehakt
1 stengel bleekselderij, in stukken
1/2 winterwortel, in stukjes
2 1/2 dl rode wijn
4 dl kalfsfond (pot)
Bereiding:
Knoflook in reepjes snijden. Takjes rozemarijn in kleine stukjes verdelen .Kleine sneetjes in lamsbout maken en knoflook en rozemarijn erin steken (uitstekende steeltjes beschermen met aluminiumfolie) .Vlees met zout en peper inwrijven . In braadslede boter laten smelten . Lamsbout met botten erin leggen, groenten erom scheppen .
Oven voorverwarmen op 180 graden . Vlees in oven in ± 50 minuten ros braden, regelmatig bedruipen . Lamsbout uit oven ± 15 minuten laten rusten. Intussen bakvet uit braadslede scheppen . Aanbaksels met rode wijn losroeren. Boven sauspan zeven en tot helft laten inkoken . Kalfsfond toevoegen en tot sausdikte laten inkoken.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?