Kwartels met witloof en ganzenlever

0 (0)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de borstfilets van de kwartels los en snij er de boutjes af. Bak de witloofstronkjes aan beide zijden in hete solo, kruid met pezo en laat even garen. Strooi er de suiker en de geraspte sinaasappelschil over en laat karamelliseren, hou warm. Bak de kwartelfilets en -boutjes goudbruin en gaar in de solo, kruid met pezo. Haal het vlees uit de pan en roer het aanbaksel los met de kalfsfond, laat inkoken. Schik drie halve stronkjes witloof op een warm bord, leg er twee kwartelfilets en 2-boutjes bovenop. Besprenkel met wat saus en leg er een plakje ganzenlever bovenop. Werk af met een toefje sinaasappelmarmelade.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door marijkealm76 op 20 januari 2010 om 18u02

Heb dit met Kerst gemaakt. Alleen zonder ganzenleverpastei ( daar houden mijn gasten niet van) Het was werkelijk verrukkelijk. Wat een mooie combinatie. Ga het binnenkort weer maken en genieten natuurlijk

Hoeveel sterren geef jij dit recept?