Recept 05 (0 stemmen)

Kwartels met Savooistoemp en cognacsaus

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de filets en bouten van het karkas en bak de kwartels in wat boter.
  2. Kook de aardappelen en gesneden savooikool tot alles gaar is. Giet het water af en voeg de aardappelen en kool bij elkaar. Doe hierbij één eigeel, wat boter en een scheutje melk. Meng alles tot een gladde stoemp.
  3. Snij het spek in blokjes en bak het. Voeg deze blokjes bij de stoemp en kruid daarna af met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Zet de kwartels even opzij en zorg dat ze warm blijven. Deglaceer de pan van de kwartels met de cognac en laat deze warm worden. Steek de pan even in brand en flambeer de saus. Voeg hierbij de room en laat indikken. Kruid af met wat peper en zout.
  5. Serveer alles samen en goed warm.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie