use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kwartelflapjes met armagnac en boschampignons
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kwartelflapjes met armagnac en boschampignons

Kwartelflapjes met armagnac en boschampignons

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    45 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 6 eetlepels Solo
  • zout
  • 4 kwartels
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 laurierblad
  • 1 klein glaasje armagnac
  • peper
  • 1 eierdooier
  • 25 cl light room
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 250 g boschampignons

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de kwartels schoon en laat ze in de Solo fruiten.
  2. Voeg zout, peper en het laurierblad toe en laat op een zacht vuur sudderen tot het vlees loskomt van het been.
  3. Flambeer de kwartels met de armagnac. Verwijder de beentjes en het vel van de kwartels.
  4. Ontrol het bladerdeeg en snij het in vierkante plakjes.
  5. Leg wat vlees in het midden van elk plakje en giet er 1 koffielepel kookvocht over.
  6. Vouw het deeg toe om flapjes te vormen en plak de randen dicht met het eigeel.
  7. Laat de flapjes 20 minuten in een oven van 180° C bakken in een met Solo Vloeibaar ingesmeerde schotel.
  8. Bak de champignons goudbruin in Solo. Voeg zout en peper toe.
  9. Voeg op het einde de rest van het bakvocht van de kwartels toe, samen met de light room.
  10. Schik de champignons op het bord en leg er de flapjes op. Dien warm op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.