Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Kwartelflapjes met armagnac en boschampignons

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Voorbereiding45 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
gevogelte
recipe image Kwartelflapjes met armagnac en boschampignons
  • 6 eetlepels Solo
  • zout
  • 4 kwartels
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 laurierblad
  • 1 klein glaasje armagnac
  • peper
  • 1 eierdooier
  • 25 cl light room
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 250 g boschampignons
  1. Maak de kwartels schoon en laat ze in de Solo fruiten.
  2. Voeg zout, peper en het laurierblad toe en laat op een zacht vuur sudderen tot het vlees loskomt van het been.
  3. Flambeer de kwartels met de armagnac. Verwijder de beentjes en het vel van de kwartels.
  4. Ontrol het bladerdeeg en snij het in vierkante plakjes.
  5. Leg wat vlees in het midden van elk plakje en giet er 1 koffielepel kookvocht over.
  6. Vouw het deeg toe om flapjes te vormen en plak de randen dicht met het eigeel.
  7. Laat de flapjes 20 minuten in een oven van 180° C bakken in een met Solo Vloeibaar ingesmeerde schotel.
  8. Bak de champignons goudbruin in Solo. Voeg zout en peper toe.
  9. Voeg op het einde de rest van het bakvocht van de kwartels toe, samen met de light room.
  10. Schik de champignons op het bord en leg er de flapjes op. Dien warm op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.