Kwartel met gratin van gele courgettes, gesmolten trostomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de gele courgettes en de aardappelen in fijne plakjes met behulp van een groenteschaaf.
  2. Wrijf 4 kleine ovenschaaltjes of 1 grote in met een opengesneden teentje knoflook en vet ze vervolgens in met wat olijfolie.
  3. Schik een bodem courgetteplakjes in de ovenschaaltjes, kruid lichtjes met zout en peper en vervolg met een laagje aardappel, strooi wat geritste tijm over de aardappeltjes en herhaal weer met courgette en aardappel, vergeet niet om elk laagje lichtjes te kruiden. Eindig met courgettes en besprenkel het geheel met olijfolie.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de ovenschaaltjes 20 à 30 minuten in de oven, controleer of de gratin gaar is door er met een mes in te prikken, als je geen weerstand voelt is hij gaar.
  5. Kruid de kwartels in de buikholte met peper en zout. Braad ze aan in een pan met gelijke hoeveelheid olie en boter. Voeg de fijngesnipperde sjalot en een teentje knoflook toe wanneer ze mooi goudbruin zijn en laat even meestoven.
  6. Giet de overtollige vetstof uit de pan, maar laat de kwartels erin. Blus de pan met de witte wijn, laat de wijn wat verdampen en voeg de trostomaatjes toe.
  7. Laat alles even goed doorsudderen, kruid met peper en zout en zet een deksel op de pan, zet het vuur lager en lat nog 4 à 5 minuten heel zachtjes sudderen.
  8. Serveer de kwartels met de gesmolten tomaatjes en de courgette gratin.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?