Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. BENODIGDHEDEN: stevige diepvrieszak, deegroller (evt.), vork, lepel, klopper, citruspers, kommetjes, mengkom, bakvorm met uitneembare ring (makkelijker achteraf).
  2. BODEM: Neem een stevige diepvrieszak doe er om te beginnen 15 à 20 droge koekjes in (Bv. Soldatenkoeken/ Vitabis) en slaag deze tot grove kruimels met bv. de hulp van een deegroller.
  3. Doe de kruimels in een mengkom. Meng deze met de Nutellachocopasta tot een bodem die aan elkaar plakt. Heb je te weinig koekjes dan kan je er altijd grove kruimels toevoegen.
  4. Doe deze koekjes-chocopasta in de bakvorm met ring (makkelijker te verwijderen) en zet aan de kant.
  5. KWARKMASSA: Doe de quark, suiker en Philadelphia in een mengkom en klop alles onder elkaar.
  6. Los de gelatine op, zoals vermeld op de verpakking. Pers een citroen uit. Voeg dit sap samen met 3 lepels van het kwarkmengsel toe aan de opgeloste gelatine. Roer dit goed door elkaar. Klop de slagroom goed op tot een stevige massa. En voeg deze samen met de opgeloste gelatine en roer voorzichtig door elkaar. Voeg de rest van het kwarkmengsel toe en roer alles nog eens goed door elkaar.
  7. Giet deze over de Nutellabodem en plaats in de ijskast. Nog eventjes geduld tot de taart goed stevig is. Dit vraagt toch enkele uurtjes.
  8. Ontdoe de taart van zijn vorm en laat het smaken!!!
  9. TIP: Je kan het sap van een citroen ook vervangen door bijvoorbeeld rode vruchten. De koekjes kan je vervangen door bijvoorbeeld nootjes of speculaas.
  10. Met dank aan mijn Duitse huisgenootje!!!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Hier scoor je vast ook mee

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?