Ku lo yuk van kip In 15 minuten op tafel en lekkerder dan van de Chinees!!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor de saus:
  2. 50 ml witte wijnazijn
  3. 50 g suiker
  4. 50 ml ananassap (van het blikje)
  5. 3 cm verse gemberwortel
  6. 4 el ketchup
  7. 1 el ketjap
  8. 1 tl maïzena
  9. 400 g kippendijen
  10. 1 el maïzena
  11. 1 ei
  12. 4 el arachide-olie
  13. 1 blikje anananasringen
  14. potje atjar tjampoer
  15. witte rijst, bij het serveren Breng voor de saus alle ingrediënten behalve de maizena in een pannetje aan de kook. Roer de maizena los met wat water en voeg toe. Als de saus kookt bind je hem hiermee af. Snij de kip in blokjes, haal ze door de maïzena en dan door het losgeklopte ei. Wok de kip even snel in een hete wok met de olie. Voeg als de kip bruin is de in blokjes gesneden ananas, de atjar en de saus toe. Laat goed doorwarmen. Serveer met witte rijst
  16. En een lekkere komkommer salade met een Oosters tintje
  17. Of met de zelfgemaakte atjar.Elders in dit schrift.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?