Kruimeltjestaart

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Deze taart is een ware klassieker bij ons in de familie: kruimeltjestaart.
  2. Leg je kruimeldeeg in de bakvorm en prik er enkele gaatjes in met een vork.
  3. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes (+/- 1cm) en doe ze in een kom.
  4. Doe er dan wat kaneelpoeder en bruine suiker bij (naar eigen smaak) en meng alles.
  5. Strooi de stukjes appel vervolgens op het kruimeldeeg tot de bodem helemaal bedekt is.
  6. De kruimeltjes maak je als volgt … Meng de bloem en de suiker met elkaar.
  7. Doe er dan de boter bij in kleine stukjes en meng met je hand.
  8. Verbrokkel de kruimels dan over de appeltjes. Zorg ervoor dat ze mooi bedekt zijn.
  9. Bak de taart ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  10. Je kan de taart zowel warm als koud serveren, eventueel met een bolletje vanilleijs en een toefje verse slagroom.
  11. Smakelijk!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door niknak op 24 oktober 2018 om 17u45

Super makkelijk, super gesmaakt.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?