Recept 45**** (10 stemmen)

Kruimeltjestaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Zoet

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Deze taart is een ware klassieker bij ons in de familie: kruimeltjestaart.
  2. Leg je kruimeldeeg in de bakvorm en prik er enkele gaatjes in met een vork.
  3. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes (+/- 1cm) en doe ze in een kom.
  4. Doe er dan wat kaneelpoeder en bruine suiker bij (naar eigen smaak) en meng alles.
  5. Strooi de stukjes appel vervolgens op het kruimeldeeg tot de bodem helemaal bedekt is.
  6. De kruimeltjes maak je als volgt … Meng de bloem en de suiker met elkaar.
  7. Doe er dan de boter bij in kleine stukjes en meng met je hand.
  8. Verbrokkel de kruimels dan over de appeltjes. Zorg ervoor dat ze mooi bedekt zijn.
  9. Bak de taart ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  10. Je kan de taart zowel warm als koud serveren, eventueel met een bolletje vanilleijs en een toefje verse slagroom.
  11. Smakelijk!

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Ilse E. op 02 december 2013 om 18u40

zou deze taart ook gaan met peren? of zit er teveel sap in een peer hiervoor, waardoor ze misschien 'papperig' gaat worden?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie