Kruidige uiensoep met bladerdeeghoedje
Bereidingswijze
- Ingrediënten :
- 2 uien
- 25 g boter of margarine
- 6 dl bouillon (van bouillontablet)
- 1 pakje Boursin of Paturain (± 80 g)
- 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 1 ei
- Bereiding:
- De uien halveren en ze in halve ringen snijden. In een pan de boter verhitten en de uiringen in ± 5 minuten goudbruin bakken. De bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Met het deksel op de pan ± 15 minuten zachtjes koken. De kruidenkaas erdoor roeren en de soep laten afkoelen.
- De oven voorverwarmen op 200°C.
- De bladerdeeg uitspreiden en laten ontdooien. De plakjes bladerdeeg iets uitrollen en uit de plakjes rondjes snijden (Ø ± 1½ cm groter dan Ø van de soepkommen).
- Het ei loskloppen.
- De afgekoelde soep in vier vuurvaste soepkommen scheppen. De randen van de soepkommen bestrijken met losgeklopt ei. De bladerdeegrondjes erop leggen en de randen aanduwen. De bladerdeeg bestrijken met losgeklopt ei.
- In het midden van de hete oven de soep in ± 10 minuten verwarmen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?