Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr St _Jacobsschelpen, schoongemaakt
- 500 gr kleine champignons
- 6 lente-uitjes of sjalotjes, fijngensnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- solo, bakken en braden
- 60 ml droge witte wijn
- 1 rood chilipepertje
- 3 el peterselie, fijngehakt
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Snij het chilipepertje overlangs doormidden, verwijder zaadjes en snij in fijne reepjes.
- Smelt wat solo in een grote koekenpan en bak daar de champignons, lente-uitjes of sjalotjes en knoflook 4 à 5 minuten in.
- Haal uit de pan en houd apart.
- Doe de St - Jacobs in dezelfde pan en bak ze 2 à 3 minuten, tot ze gaar zijn.
- Haal uit de pan en hou apart.
- Kook in dezelfde pan de wijn, chilipepertje en peterselie al roerend op een hoog vuur, totdat het mengsel tot de helft is ingekookt, kruid af met pezo.
- Leg de champignons en de St - Jacobsschelpen terug in de pan en schep alles goed door elkaar.
- Verdeel over 4 warme borden en dien op met warme driehoekjes toast.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?