Ingrediënten voor 2 personen
- 2 sinaasappelen, à vif geschild en in partjes gesneden
- 2 grote quenelles ijs van buffelmelk van Delhaize
- 2 takjes munt (kleine blaadjes)
- meringues van zure sinaasappel (Sea Grill)
- 1/2 l water
- 150 g suiker
- 1 vermalen kruidnagel
- 2 g gemalen kardemom
- 1 vermalen steranijs
- 1 fijngestampt kaneelstokje
- 25 g gezouten boter
- 150 g suiker
- 15 cl room
- 10 cl melk
- een snuifje fleur de sel
Bereidingswijze
- BEREIDING
- De kruidensiroop :
- Meng alle ingrediënten, breng aan de kook, laat vijf minuten koken.
- Zeven en in de koelkast zetten.
- De karamel met gezouten boter :
- Laat de gezouten boter smelten, voeg de suiker eraan toe en laat koken tot de karamel heel licht kleurt.
- Voeg de room toe, laat 5 minuten koken. Voeg de melktoe en een snuifje fl eur de sel.
- Zeven en in de koelkast zetten.
- AFWERKING
- Marineer de partjes sinaasappel en de kruiden, laat daarna uitlekken.
- Schenk wat karamel met gezouten boter in een diep bord, leg er de partjes sinaasappel op, een quenelle ijs, een paar blaadjes munt en de meringue (facultatief).
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?