Kruidige runderstoofpotje met zoete aardappelgratin en spruitjes

Gepost door Knorr

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en halveer het uitje. Snipper 1 helft en snijd de andere helft in dunne ringen. Snijd het vlees in stukjes en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Verwarm de margarine in een kleine zware stoofpan en bak hierin de stukjes vlees rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 3 min mee. Schenk 3/4 van de soep langs de rand van de pan bij het vlees. Roer alles door elkaar en breng het tegen de kook aan. Leg een deksel op de pan, zet het pannetje in de oven en stoof het vlees in ca. 2 uur gaar.
  3. Schil de zoete aardappel(s) en snijd ze in heel dunne plakjes. Meng ze met de uiringetjes en wat peper. Vul het Knorr stoofpotje met het zoete aardappel-uimengsel. Schenk de rest van de soep erbij en schud het stoofpotje een beetje heen en weer zodat de soep naar beneden zakt. Strooi de kaas erover.
  4. Zet de gratin een uurtje voordat het vlees klaar is in de oven en laat het gaar worden. Kook ondertussen de spruitjes 8-10 minuten in kokend water. Afgieten en op smaak brengen met wat peper.
  5. Voeg de Maizena Express aan het runderstoofpotje toe en warm alles 3 minuten door. Zet de gratin in het stoofpotje op een groot bord. Schep de spruitjes en het vlees ernaast.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?