Recept 25** (1 stem)

Kruidige rijstschotel met sinaasappel, kip en kaneel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
35 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd grote stukken gedroogd fruit klein. Snijd de kip in stukjes.
  2. Verhit de Solo in een grote pan en bak hierin de kip 3 minuten. Voeg prei toe en bak 3 minuten mee. Schep de knoflook en de droge rijst erdoor en bak het geheel al omscheppend 2 minuten op een matig vuur.
  3. Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan al roerend op een hoog vuur tot ze een beetje bruin beginnen te worden. Voeg het gedroogde fruit, de helft van de kaneel, het kerriepoeder, de helft van de amandelen en wat grof gemalen peper toe aan de rijst. Voeg de Bouillonketeltjes en 9 dl water toe.
  4. Breng met het deksel op de pan aan de kook en laat op een laag vuur gedurende ca. 20 min. gaar koken
  5. Was ondertussen de sinaasappel schoon, schil de sinaasappel heel dun (zonder wit) en snijd de schil in reepjes. Kook ze in 1/2 dl water met de suiker 3 minuten op een matig vuur.
  6. Schep voor het serveren de sinaasappelreepjes, de rest van de amandelen en de kaneel door de rijst.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Jurriaan Stuyt op 18 april 2016 om 14u45

sorry: 2 soeplepels kaneel? weet u dat heel zeker?

Gepost door Solo op 20 april 2016 om 09u02

Hey Jurriaan, je kan inderdaad 2 soeplepels kanneel gebruiken De helft meng je al in de rijst en de rest kan je als topping gebruiken. Je mag natuurlijk wat minder kaneel gebruiken als je dit niet zo lekker vindt :-) Smakelijk!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?