Recept 25** (1 stem)

Kruidige rijstschotel met sinaasappel, kip en kaneel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
35 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd grote stukken gedroogd fruit klein. Snijd de kip in stukjes.
  2. Verhit de Solo in een grote pan en bak hierin de kip 3 minuten. Voeg prei toe en bak 3 minuten mee. Schep de knoflook en de droge rijst erdoor en bak het geheel al omscheppend 2 minuten op een matig vuur.
  3. Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan al roerend op een hoog vuur tot ze een beetje bruin beginnen te worden. Voeg het gedroogde fruit, de helft van de kaneel, het kerriepoeder, de helft van de amandelen en wat grof gemalen peper toe aan de rijst. Voeg de Bouillonketeltjes en 9 dl water toe.
  4. Breng met het deksel op de pan aan de kook en laat op een laag vuur gedurende ca. 20 min. gaar koken
  5. Was ondertussen de sinaasappel schoon, schil de sinaasappel heel dun (zonder wit) en snijd de schil in reepjes. Kook ze in 1/2 dl water met de suiker 3 minuten op een matig vuur.
  6. Schep voor het serveren de sinaasappelreepjes, de rest van de amandelen en de kaneel door de rijst.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door tille op 06 oktober 2017 om 19u33

zonde voor de foute maten en gewichten in recepten (maakt uw gerecht helemaal kapot zeker als begineling of de ingrediente niet kent

Gepost door Solo op 12 oktober 2017 om 17u14

Dag Tille, kan je ons aangeven wat er precies niet klopt? Dan kijken we dit na. Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie