Ingrediënten voor 3 personen
- 3 el zonnebloemolie
- 1 rode ui gesnipperd
- 3 teen knoflook gehakt
- 1 wortel in blokjes
- 150 gr diepvrieserwtjes
- 4 tomaten in stukjes
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl chilipoeder
- 350 gr witte rijst
- 750 ml groentebouillon
- 2 el platte peterselie fijn gehakt
Bereidingswijze
- Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de wortel en de erwten 2 minuten mee. Voeg de tomaat toe en bak nog 4 minuten. Tip.
- Schep de specerijen erdoor. Voeg de rijst toe en bak tot de korrels glanzen. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag. Leg de deksel op de pan en kook de rijst in 10 minuten zachtjes gaar.
- Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi de rijst met de peterselie.
Tip
Vervang voor een mildere rijst de chilipoeder door 1 el paprikapoeder
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?