Kruidige lamsspiesjes met geroerbakte rijst met paprika en yoghurt

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de gril voor. Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Giet de rijst af en laat goed afkoelen (eventueel in de koelkast).
  2. Pel en hak de knoflook fijn. Boen de citroen schoon onder stromend water en rasp de schil. Halveer de citroen en pers deze uit. Snijd de lam in blokjes van 3 cm. Meng 1 eetlepel Solo Vloeibaar Light, de knoflook, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1/2 eetlepel bouillonpoeder en 2 eetlepels citroensap erdoor. Marineer minimaal 5 minuten. Rijg de stukjes vlees aan 4 lange spiesen.
  3. Ontdoe in de tussentijd de paprika van de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Was de tomaten en snijd ze fijn. Laat een grote pan of wok op hoog vuur heet worden. Spuit eerst 3 eetlepels Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de paprika toe en bak die ongeveer 6 minuten aan elke kant.
  4. Voeg de citroenrasp, tomatenstukjes, 1 theelepel zwarte peper en 1 theelepel paprikapoeder toe en roerbak nog eens 3 minuten. Voeg de rijst en de rest van de bouillonpoeder toe en roerbak 2 minuten. Voeg naar smaak kaneelpoeder en citroensap toe.
  5. Gril in de tussentijd de lamsspiesjes 6 minuten en keer ze regelmatig. Verdeel de geroerbakte rijst over 4 voorverwarmde borden en leg de lamsspiesjes erbovenop. Serveer een schep yoghurt apart erbij en bestrooi met een beetje paprikapoeder.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?