Recept 05 (0 stemmen)

Kruidige kalkoen in de wok met exotisch fruit

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gevogelte

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. - Snipper de knoflook fijn.
  3. - Leg de kalkoenensneden naast mekaar in een grote diepe schotel (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Giet er het ananassap met de knoflook, kaneel en gember over. Laat gedurende ± 2 u afgedekt marineren op een koele plaats.
  4. - Snij de stengels witte selder in kleine stukjes.
  5. - Snij de mango en de halve ananas (verwijder eerst het harde stuk in het midden) in blokjes.
  6. Bereiding
  7. (15 min.)
  8. Haal de kalkoen uit de marinade en dep droog. Hou de marinade opzij en snij het vlees in blokjes. Kruid met peper en zout.
  9. Verhit de wok en voeg de arachideolie toe. Roerbak de kalkoen gedurende 5 min. op een hevig vuur.
  10. Voeg de stukjes selder en de cashewnoten toe en laat ± 5 min. bakken.
  11. Doe er de stukjes mango en ananas bij en 1,5 dl van de marinade. Laat gedurende 2 à 3 min. warm worden.
  12. Afwerking
  13. Dien op met rijst en geef er de sojasaus apart bij.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?