Kruidig varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui fijn.
  2. Verwijder de zaadjes uit het chilipepertje en snipper het fijn.
  3. Snij het varkensvlees in ongeveer gelijke blokjes.
  4. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op een hoog vuur aan alle kanten bruin aan, kruid met pezo.
  5. Doe er de gesnipperde ui, de geraspte gember en het gesnipperd chilipepepertje bij.
  6. Laat alles nog 3 minuten zachtjes bakken en doe er dan de koriander, de kurkuma, de komijn en het kruidnagelpoeder bij, goed mengen.
  7. Voeg er een kopje water en de sojasaus aan toe.
  8. Laat onder gesloten deksel ongeveer 45 minuten zachtjes sudderen tot het vlees goed gaar is, doe er ondertusen zo nodig nog een scheutje water bij.
  9. Snipper de lente-uitjes fijn.
  10. Serveer de curry met gekookte rijst en versier met gehakte peterselie en stukjes lente-ui.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?