Kruidig varkenshaasje met gildenbier

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 600g varkenshaasje, 1 sjalot, 50g champignons, peterselie, 0.5 eetl mosterd, 20g paneermeel, peper, zout, muskaatnoot, 8 wortelen, 4 stronkjes witloof, boter, gildenbier, 2.5dl demi-glace.
  3. Bereiding:
  4. Het varkenshaasje overlangs insnijden, kruiden met peper, zout en muskaatnoot. De sjalot en de champignons stoven in wat boter. Het paneermeel mengen met de peterselie en de mosterd. Deze vulling aan de binnenkant van het varkenshaasje smeren. Terug dichtvouwen en opbinden met het keukengaren. Afbakken en blussen met de helft van het bier. Laat het vlees gaar worden. De gehakte wortel stoven in de braadpan, de demi-glace toevoegen, opkloppen met de boter en op smaak brengen. Stoof het witloof aan in wat boter. Snij het vlees en leg op borden en overgiet met de saus.

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door Theoke_1 op 18 april 2010 om 19u41

de sjalot en en de champignons dienen met de vulling van paneermeel met peterselie en mosterd aangebracht te worden.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?