Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

 1. 1/2 1 heel ei + 1 eierdooier
 2. 40 g bloem
 3. 1/2 bord bloem
 4. 25 g boter
 5. 1/2 citroen
 6. frituurolie
 7. 1 eetlepel gehakte peterselie + enkele takjes
 8. 20 g gemalen emmentaler
 9. 100 g gepelde grijze garnalen
 10. 12 1/2 cl kreeftenfond (in bokaal)
 11. 40 g paneermeel
 12. peper en zout
 13. 2 1/2 cl verse room
 14. Bereiding
 15. De avond vooraf: smelt de boter in een grote steelpan op zacht vuur. Voeg de bloem toe, meng met de garde, voeg geleidelijk aan de kreeftenfond toe en roer tot een homogeen mengsel. Laat 2 min. sudderen op zacht vuur, roer regelmatig.
 16. Meng de room met de kaas en de eierdooier, voeg toe aan de bereiding en meng goed. Neem van het vuur en doe er de grijze garnalen en de gehakte peterselie bij. Breng op smaak (in principe zal alleen peper nodig zijn).
 17. Doe de bereiding in een kleine, rechthoekige, met bakpapier beklede schaal, strijk de bovenkant glad en dek af met vershoudfolie. Zet een nacht in de koelkast.
 18. De volgende morgen: verdeel de bereiding in 8 porties, spoel je handen onder koud water en maak kroketten. Wentel ze door de bloem, schud er de overtollige bloem af, haal ze door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Leg de kroketten op een kleine schotel, dek af met vershoudfolie en zet enkele uren in de koelkast (of 2 uur in de diepvriezer als je minder tijd hebt).
 19. Bak 4 kroketten tegelijk goudbruin in de hete frituurolie (180°C), laat ze uitlekken op keukenpapier. Frituur ook enkele peterselietakjes.
 20. Serveer warm met partjes citroen, sla, enz.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?