Kroketten met krab en limoenmayo
Ik had nog nooit zelf kroketjes gemaakt, laat staan ‘krabkroketjes’. Té moeilijk, té veel werk, dacht ik altijd... Niets bleek minder waar! Deze echt overhéérlijke krabkroketjes zijn verrassend makkelijk te maken en werden door mijn gasten erg gesmaakt!
30 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 120 g krab
- 200 g witte visfilet
-
1 dl Solo Crèmefine
- Paar takjes fijngehakte peterselie
- Peper en zout
- 3 el bloem
- 3 el paneermeel
- 1 eiwit
- 2 el mayonaise
- Zeste van limoen
- 1 tl limoensap
-
Bereidingswijze
- Verwarm de frituurolie tot 180 graden.
- Mix de krab, de peterselie en Solo Crèmefine met de witte vis in een blender.
- Breng op smaak met peper en zout en plaats de vulling 10 minuten in de koelkast.
- Maak met je handen de vorm van de kroketjes (rond of langwerpig).
- Haal de kroketten daarna door het eiwit en rol ze door het bloem-paneermeelmengsel.
- Frituur ze tot ze goudbruin zien.
- Dep de peterseliesteeltjes goed droog voordat je ze één minuut mee frituurt.
- Voor de limoenmayo meng je simpelweg twee el mayonaise met één tl limoensap en wat limoenzeste.
- Serveer de kroketten warm met een toefje limoenmayo en een gefrituurd takje peterselie.
Tip
Maak deze kroketjes gerust een dag op voorhand, minder stress op de dag zelf!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?