Recept 05 (0 stemmen)

Kroketje van varkenspoot met tartaarsaus en een zalfje van rode peper met gember

Dit is een recept van

tijd
150 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Zet de varkenspoten op in water met wortelen, ui, laurier, tijm en rozemarijn. Laat koken tot deze volledig gaar zijn. Reken 3 à 4 uur. Ontbeen.
  2. Meng het vlees met peper en zout, sjalotsnippers en gehakte peterselie en laat afkoelen.
  3. Snijd afgekoelde vleesmengsel in blokjes. Paneer 2x met panko.
  4. Maak rode pepers schoon. Snijd vruchtvlees in stukjes. Verwarm olijfolie op zacht vuurtje. Doe de pepers in de olie. Laat konfijten op zeer laag vuurtje tot ze zacht zijn. Mix met de gemberpuree tot mooi zalfje. Duw door een zeef.
  5. Meng mayonaise met brunoise van appel, dille en werk af in een glaasje met karamel van balsamico-azijn.
  6. Frituur de kroketjes in arachideolie op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie