Recept 45**** (1 stem)

Krokantje met hopscheuten en gerookte zalm

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Voorgerecht

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij per persoon 2 ronde vormen uit het volkorenbrood en bak deze lekker krokant met Solo Culinesse
  2. Reinig voorzichtig de hopscheuten, blancheer deze kort in water met voldoende citroensap om de witte kleur te behouden. Laat ze dan afkoelen in ijskoud water, zo blijven zo ook lekker krokant.
  3. Neem de room, voeg peper, zout en muskaatnoot toe (optioneel ook een beetje mierikswortel voor wat meer pit) en warm hierin kort de hopscheuten op.
  4. Dresseer bord met het krokantje, de zalm en de scheuten, werk af met wat saus rondom en bieslook
  5. Smakelijk eten ;-)
Tip

zie ook www.hopscheuten.be met praktische tips (10 geboden) voor het kuisen en bereiden van de delicate hopscheuten

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Love to Cook op 06 april 2017 om 18u44

Beste michel, Waar koop je hopscheuten? Dit is natuurlijk een seizoensgebonden iets. Waar zou je het eventueel door kunnen vervangen? Ziet er zo lekker en eenvoudig uit dit voorgerechhtje neem ik aan . Groetjes

Gepost door michel.therie op 06 april 2017 om 20u02

Hallo, je kan veel terugvinden op volgende site : http://hopscheuten.be/nl/pagina/4/hopscheuten-kopen.html Een echt alternatief is er niet echt, sojascheuten maar die hebben geen verfijnde smaak, eventueel asperges die je dan fijn kan snijden ?

Gepost door Love to Cook op 06 april 2017 om 21u41

Dank je wel. Ik dacht ook aan taugé, of sojascheuten. Helaas denk ik, dat het hier in Nederland niet verkrijgbaar is.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie