Krokante rommelige aardappeltjes uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zo ontzettend lekker: crispy geplette aardappeltjes uit de oven.Geen idee wat te maken? Dan zijn krokant gebakken aardappeltjes altijd een goed antwoord. Deze zijn net even anders. Na het garen worden de aardappeltjes geplet, zodat ze nóg knapperiger kunnen worden.
  2. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar (afhankelijk van de grootte). Besprenkel een bakplaat met olijfolie en leg er de gekookte aardappels op. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de aardappeltjes zit.
  3. Verwarm je oven voor op 220 graden. Plet voorzichtig met een aardappelstamper de aardappels, maar zorg dat ze nog wel een geheel blijven. Draai de stamper en herhaal deze stap. Besmeer de bovenkant met extra olijfolie, zout, de gemalen zwarte peper en wat fijn gehakte rozemarijn.
  4. Bak de aardappels in 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn en serveer meteen.
  5. Bron : Culy .nl Eigen foto

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 16 maart 2014 om 20u30

Dit waren heerlijke "rommelige" aardappeltjes. vandaar, dat ik de titel veranderd heb. De moeite waard volgens De Man om vaker te maken. Het fijne was, dat ik alles op voorhand heb kunnen maken en nadien alleen nog maar in de oven. Heel handig als je gasten hebt en je weer eens iets anders wilt presenteren.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?