Recept 55***** (2 stemmen)

Krokante rommelige aardappeltjes uit de oven

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

AAHH AARDAPPELGERECHTEN

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Zo ontzettend lekker: crispy geplette aardappeltjes uit de oven.Geen idee wat te maken? Dan zijn krokant gebakken aardappeltjes altijd een goed antwoord. Deze zijn net even anders. Na het garen worden de aardappeltjes geplet, zodat ze nóg knapperiger kunnen worden.
  2. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar (afhankelijk van de grootte). Besprenkel een bakplaat met olijfolie en leg er de gekookte aardappels op. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de aardappeltjes zit.
  3. Verwarm je oven voor op 220 graden. Plet voorzichtig met een aardappelstamper de aardappels, maar zorg dat ze nog wel een geheel blijven. Draai de stamper en herhaal deze stap. Besmeer de bovenkant met extra olijfolie, zout, de gemalen zwarte peper en wat fijn gehakte rozemarijn.
  4. Bak de aardappels in 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn en serveer meteen.
  5. Bron : Culy .nl Eigen foto

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 16 maart 2014 om 18u30

Dit waren heerlijke "rommelige" aardappeltjes. vandaar, dat ik de titel veranderd heb. De moeite waard volgens De Man om vaker te maken. Het fijne was, dat ik alles op voorhand heb kunnen maken en nadien alleen nog maar in de oven. Heel handig als je gasten hebt en je weer eens iets anders wilt presenteren.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie