Krokante eendenborst met honing-pompelmoessaus

Gepost door Knorr

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de witte velkant van de eendenborsten diagonaal in tot op het vlees zodat een ruitpatroon ontstaat. Laat de eend buiten de koelkast op kamertemperatuur komen (10-15 minuten) Maak de spruitjes en cantharellen schoon. Pers 1 pompelmoes uit. Schil de andere en verdeel het vruchtvlees in partjes. Snijd ze doormidden.
  2. Schil de pastinaken en aardappelen. Zet ze op in koud water en breng het water aan de kook. Verkruimel de bouillontablet erboven, omroeren en de aardappelen en pastinaak met het deksel op de pan in ca. 20 minuten gaarkoken. Afgieten, fijnstampen en de olijfolie en peper en zout naar smaak erdoor kloppen.
  3. Kook de spruitjes in ruim water in 5-10 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de spruitjes en de gewenste gaarheid). Afgieten.
  4. Bestrooi de eendenborsten met wat zout. Verhit een pan en leg de eendenborsten met het vel naar beneden in de pan. Bak ze ca. 15 minuten (afhankelijk van de dikte) en keer ze geregeld. Bestrooi ze met wat peper. Leg ze op een snijplank, laat ze 10 min. rusten onder aluminiumfolie en een dikke doek.
  5. Giet de helft van het bakvet uit de pan. Bak de cantharellen in de rest gedurende 2 min. Voeg de spruitjes toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  6. Vul het pompelmoessap met water aan tot 250 ml. Bereid de saus hiermee volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 1-2 tl honing toe en schep de stukjes pompelmoes erdoor.
  7. Snijd de eend in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op 4 hete borden. Schep de puree en de spruitjes met cantharellen erbij. Schep de saus over de eend.

Tip

Planningstip: De puree kan van tevoren worden gemaakt zodat deze alleen nog hoeft te worden opgewarmd. De spruitjes kunnen al worden gekookt. De eend kan 10 minuten voorgebakken worden en vlak voor het afmaken van het gerecht worden afgebakken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?