Ingrediënten voor 6 personen
- 3 parelhoenen
-
- 3 durondeau peren
- 1 dl cognac
-
2 dl Solo Crèmefine Licht
- een beetje suiker
- Provençaalse kruiden
- 4 dl bruine gevogeltefond
- 450 g gehakte spinazie
- muskaatnoot
- 6 jonge aardappelen
- Bertolli extra vergine
Bereidingswijze
- Kruid de parelhoenen, bak ze en versnij de parelhoenen. Hou warm en gebruik de karkassen om de fond een betere smaak te geven.
- Was de aardappels en snij in schijven.
- Laat de gesneden aardappels in de olie garen in de oven en kruid met zout en Provençaalse kruiden.
- Schil ondertussen de peren, verwijder het klokhuis en snij de partjes in kleine stukjes.
- Bak ze aan in Solo en deglaceer met de cognac.
- Voeg de Solo Crèmefine Licht, peper, zout, nootmuskaat en het beetje suiker toe en laat de peren nog wat garen.
- Warm de gehakte spinazie op in de microgolfoven en kruid naar smaak.
- Warm ook de fond op .
Tip
Serveer de spinazie op het midden van het bord. Schik de peren op de spinazie met wat roomsaus. Leg de parelhoen en 3 schijven aardappelen op de spinazie en overgiet met de fond.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?